JentenavnTrude

Betydning: Styrke

Forklaring: Jentenavnet er en kortform av norrøne navn som ender på "trúdr", som betyr "styrke".

Navnedag: 17. mars

( Jeg har faktisk navnedag på min Bursdag)


Stjernetegn : Fiskene

tirsdag 2. februar 2010

Har du lyst å Hoppe i fallskjerm ???

Fallskjermhopping er gøy




Meg








Har lyst å kjenne hvordan det føles å være i fritt fall ned mot bakken. ...Når det er sagt; fallskjermhopping er noe jeg absolutt kan anbefale, ...
Det er kjempemorro !
Selv har jeg 800 fallskjermhopp =0)

meg i Frittfall


Fallskjermhopping er mer enn å hoppe ut av fly.
Kroppene våre er flyet.
Vi Konkurrerer på høyt idrettslig nivå !
Vi vet hvorfor fuglene Synger

4r Formasjon
Meg nederst i røtt
du ser hårfletta mi ;)




Ofte stilte Spørsmål
---------------------

Er det farlig er det å hoppe fallskjerm?
-------------------------------------------
-Det er ikke farlig å hoppe fallskjerm, men det innebærer en viss risiko for å kunne skade seg. Dette minimaliserer vi ved å gi riktig opplæring og trening slik at du er i stand til å håndtere alt som kan skje.



Hvor høyt stiger fallskjermen når den åpner?
-------------------------------------------------
-Fallskjermen stiger ikke, men når fallskjermen bremser opp fallhastigheten din under åpning og videomann fortetter i terminalhastighet ser det ut som om du stiger.

Hva er terminalhastighet?
----------------------------
-Terminalhastighet er den farten du har under frittfall. Denne hastigheten varierer fra 180 km/t til 210 km/t.

Er det vanskelig å puste under frittfall?
-------------------------------------------
-Nei. Vi hopper fra en høyde der det er mer enn nok oksygen, og rent "praktisk" er det ikke vanskelig å puste.

Er det vanskelig å treffe landingsfeltet?
--------------------------------------------
-Landingsfeltet er lett å få øye på når du henger under skjerm. Fallskjermen er lett å manøvrere og kan svinge helt rundt på under 4 sek. Landigsfeltet er ca 150x400 m med kort gress. Men, du må gjøre alt sammen selv, så det er opp til deg om du lander på landingsområdet eller ikke:-)

Er det vondt å lande med fallskjermen?
----------------------------------------
-Nei det er ikke vondt å lande. Harheten i landingen varierer fra følelsen med å hoppe ned fra kjøkkenbordet til bare å løpe et par skritt fremover.


3 fornøyde Fallskjermberter




Fallskjermhopping er en idrett med flere ulike grener. De mest populære i Norge er formasjonshopping (FS), freefly og canopy piloting (CP). De grunnleggende ferdighetene for etter hvert å kunne delta i disse grenene på en trygg måte, vil du lære som fallskjermelev. Norge har utøvere i verdensklasse i alle disse grenene.




Litt om forskejellige fallskjermgrener


FS
Formasjonshopping, forkortet til FS, er den mest populære grenen innen fallskjermhopping. To eller flere på et lag konkurrerer om å lage flest mulig formasjoner innen en bestemt arbeidstid i fritt fall. Formasjonene blir trekt på forhånd. I konkurranser er det som regel fire eller åtte deltakere på et lag, i tillegg til en kamerahopper som filmer hoppet.

Freefly
Et freefly-lag består av to utøvere og en kamerahopper. I motsetning til FS der utøverne gjør formasjonene på magen, kan man i freefly fly på hodet, på rygg eller i oppreist posisjon. I en del av konkurransen gjelder det å lage forskjellige formasjoner på tid, mens man i de andre hoppene selv bestemmer programmet. Et annet ord man bruker i stedet for freefly, er vertikal formasjonshopping, VFS. I freeflying kan hastigheten i fritt fall komme opp i over 300 km/h.

Swooping
Canopy piloting, CP eller swooping, er en konkurranse i skjermkjøring etter at fallskjermen er utløst. Ved å svinge like før landing, bygger man opp fart på skjermen. Hopperen flyr så i en bane som er satt opp ved hjelp av flagg på bakken. Det konkurreres i fart, distanse og presisjon. Fallskjermen man bruker til CP er spesielt konstruert for formålet, og man kan oppnå fart på over 100 km/t glidende bortover bakken. Som elev vil du bruke en skjerm som oppfører seg rolig og forutsigbart.
Det er flere andre grener innen fallskjermsporten, som for eksempel skjermformasjon, skysurfing og vingedresshopping. Når du blir ferdig med elevperioden er det du selv som velger hva du vil drive med. Noen har fallskjermhopping som konkurranseidrett, mens mange andre er fornøyd med bare å hoppe og ha det morsomt i lufta.


Tipper jeg rett nå
fikk du ikke mindre lyst
å hoppe i Fallskjerm ....
eller hva ???
Ser det ikke Fantastisk GØY ut ??

Takk for meg for denne ganng.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar