JentenavnTrude

Betydning: Styrke

Forklaring: Jentenavnet er en kortform av norrøne navn som ender på "trúdr", som betyr "styrke".

Navnedag: 17. mars

( Jeg har faktisk navnedag på min Bursdag)


Stjernetegn : Fiskene

torsdag 11. februar 2010

FOLE GODT

I dag har jeg vert i byen og lunsjet sammen med 2 tidligere jobb kollegaer av meg.
Vi koste oss masse.
Tiden gikk bare så alt fort
det er vel typisk det........når man er i godt selskap :)

kafeèn vi var på heter Fole Godt ,Molde`s koseligste kafè med eget håndverksbakeri.
og lokal kunst på veggen.


De har så mye godt der...
Når jeg er der bruker jeg nesten alltid å kjøpe med noe hjem ;)
Det er mye å velge i...
kanskje frister det med et deilig steinovnsbakt Rugbrød eller Landbrø...
eller ønsker du kanskje en kanelsnurr eller en solsskinnsbolle til Kaffen ;)
ja her er noe for en hver smak ;)

Jeg synest det er så fantastisk koselig der....;)

Bak disken selges det også herlig kaffe og deilig Te og saft
ja...og gode lunsjretter.
Deilige sandwicher og herlig hvetebakst


Jeg synest steinmuren bak disken er med på å skape en utrolig kosli stemning der,for ikke å snakke om tapetet på veggen bakerst til venstre der,den er jo bare råååkul....






Synest det er så herlig stemning der,de har en stil som inneholder masse forskjellig.....både gammeldags og moderne på en gang liksom ;)

De har mange forskjellige og gammeldagse koselige møbler ,
søte små vaser på bordene og nydelige servise.







På veggene rudt om kring henger de masse flotte malerier(som er til salgs),du kan gå på din egne lille kunstutstilling mens du venter på kaffen ;)

Her kommer 2 oppskrifter fra
FOLE GODT

Landbrød:


1kg hvetemel
0,3 kg rugmel
0,3 kg sammalt rug fin
30 gram gjær
20 gram salt
1 liter vann

Elt alle ingrediensene til en smidig deig hev deigen til dobbel størrelse del deigen i 3-4 brødemner la emnene hvile en stund før du former de til brød hev de ferdige brødene til dobbel størrelse stek på ca 230 grader i ca 30 min

Kanelsnurrer


75 g gjær
15 g salt
1 liter melk
0,25 kg smør
1 egg
1,8 kg hvetemel230-250 grader i 10-12 min, eller de ser ferdige ut.
0,25 kg sukker
Ha alle ingrediensene utenom smør i en kjøkkenmaskin.
Elt deigen til den er smidig.
Ha så i smøret og elt deigen på nytt til den er smidig og alt smøret er blandet inn.
La deigen hvil til den er dobbelt så stor.
Kjevle deigen ut til et passe stort og flatt rektangel Smør utover en blanding av smør, sukker og kanel.
brett deigen i tre og skjær den i strimler på ca 1 cm.
Tvinn og "knyt" strimlene slik det passer deg og plasser på et stekebrett.
La snurrene heve til dobbelt størrelse igjen før du steker dem midt i ovnen ved ca 230-250 grader i 10-12 min, eller de ser ferdige ut.

1 kommentar:

  1. Såååååååå kozli innlegg.Takk for koselige timer sammen i dag på Fole godt,så godt og kjekt å snakke med deg igjen.

    SvarSlett